MARE DE DEU DE LA ROCA

Mare después Déu ese la Roca

294 m d’altitud i damunt una roca después pedra sorrenca mot erosionada después color vermellós, uno ponent de nucli de Mont-roig, s’alcen ella ermites del la Mare ese Déu del la Roca i de Sant Ramon . Joan miró deia ese lloc: “L’ermita ese la Mare del Deu ese la Roca sempre ha estat un gran impacte per a mi. Aquell shade roig envinagrat los donà nom al poble… ”.

Estás mirando: Mare de deu de la roca


Capella de Sant Ramon

Per a passadís los passa pel «Fossar ese les Monges» es puja término uns graons tallats a la mateixa roca, ns la petita capella del Sant Ramon después Penyafort , rectangular, feeling decoració, situada al cim d’una roca molt erosionada dentro la base, com si volgués desafiar les lleis ese la gravetat. La capella después Sant Ramon ocupa ns lloc que dentro origen ocupava ns castell. És d’aparença cúbica identificación emblanquinada, per servir ese guia als mariners.

Ver más: Cual Es La Capital De Alaska ? Ciudades De Alaska, 5 Más Importante


La imatge del sant denominaciones diu los va oveja trobada término pescadors del Cambrils. La capella està documentada des de segle XVI, amb nombroses donacions los foren traslladades ns la vila. Fou restaurada ns 1902. El mil novecientos dieciséis Joan miró va pintar ns quadre Mont-roig, santclaus Ramon , que és la visió del la capella des del darrer tram de camí vell los ve del poble. Actualment, la capella dar forma part después la senda turística 3MR (Mirar, Miró, Mont-roig).

Ver más: ▷ Entrada Museos Vaticanos Capilla Sixtina Y Basilica De San Pedro Visita Guiada


…una mica d’història

El santuari marià de la Mare después Déu ese la Roca , ermita ja esmentada dentro de un testament después 1230, és una petita capella d’una sola nau, feta amb carreus i en part excavada ns la roca, amb capelles laterals. Als peus del santuari s’aixeca ns petit campanar cec. La capella regalo un cor alt identificación cambril un la capçalera amb laa imatge de la Verge amb los Nen, después fusta ennegrida, del característiques ese segle XVIII, me gustaría que la tradició diu ese la imatge original, destruïda el 1936, havia estat trobada per un minister sota laa palmera. Al davant de santuari hi ha una petita plaça porticada. Al pòrtic del la placeta hello ha la a llosa amb l’ inscripció B(EATA) M(ARIA) GIBERGA ME FECIT ANN(O)1591.


*
*
*
*
*
*
*
*

Aquesta web utilitza cookies período obtenir dades estadístiques ese la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant, considerarem los accepta los seu ús.Accepto